Hlavní obsah

Po hurikánu Katrina je stále nezvěstných 3200 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW ORLEANS

Loňský hurikán Katrina, který zpustošil New Orleans, zabil přes 1300 lidí. Počet obětí však může ještě výrazně vzrůst. Podle středeční zprávy národního centra pro vyhledávání příbuzných zůstává nezvěstných 3200 osob, z nichž řada pocházela z nejpostiženějších oblastí.

Článek

Po hurikánu bylo hlášeno 11 500 nezvěstných z pobřeží Mexického zálivu, zejména z Louisiany, většinu se však podařilo kontaktovat. Nadále se neví o osudu 3200 lidí. Někteří z nich se možná už ohlásili příbuzným, ti však nedali centru vědět.

Proto chce státní soudní lékař Louis Cataldie požádat, aby stát přezkoumal 400 adres z nejhůře postižených oblastí, odkud je hlášena řada nezvěstných. Většina z těchto adres se nachází ve východním New Orelans, dalších padesát je jich ze St. Bernard Parish.

Podle lékaře  je však skutečně možné, že některé z nezvěstných odnesla voda  jezera Pontchartrain, nebo že se jejich těla nadále nacházejí pod ještě neodklizenými troskami. Jedna rodina, která se v minulých týdnech vrátila do zničeného domu, v něm našla pozůstatky příbuzného.

Je však též možné, že někteří z nezvěstných nemají zájem být objeveni, protože mají problémy se zákonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám