Hlavní obsah

Otřesné video odhalilo, jak egyptský učitel mlátí žáky během výuky

Novinky, Tereza Seidlová

Rány pravítkem a tahání za vlasy. Tomu muselo čelit více než deset malých žáků egyptského učitele, který je během výuky fyzicky týral. Záběry, které pravděpodobně pořídil učitelův kolega, se objevily na internetu a vyvolaly bouřlivou diskuzi. Učitel byl krátce na to zatčen a obviněn.

Článek

Video ukazuje Egypťana Magdiho el-Shaara zřejmě v momentě, kdy kontroluje dětem domácí úkoly. Každému, s jehož úlohou není spokojený, pak uštědří několik ran pravítkem na ruce nebo záda. Křičícím a plačícím dětem přitom není ani deset let. Srdcervoucí scénu natočil zřejmě učitelův kolega. Za kamerou je navíc slyšet smích několika lidí.

Podle policie byl už učitel zatčen a obviněn místním státním zástupcem. Podle televize SkyNews řekl el-Shaar na svoji obhajobu následující: “Bití a fyzické tresty jsou tím nejlepším způsobem, jak ukáznit děti, zvláště po zkušenostech s lednovým povstáním.“

Škola, v níž k bití žáků docházelo, je momentálně zavřená. Podle egyptského tisku budou muset o jejím znovuotevření rozhodnout příslušné úřady až podle výsledku vyšetřování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám