Hlavní obsah

Ošetřovatel ve vídeňské zoo nepřežil útok slona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Vídeňská zoologická zahrada Schönbrunn v neděli oznámila, že ve sloním výběhu zemřel jeden ze zaměstnanců. Devětatřicetiletého ošetřovatele Gerda Kohla napadl jeho svěřenec. Podle první vyšetřovací verze jej probodl kly. Muž zranění způsobená v oblasti dutiny břišní nepřežil.

Foto: Garden Food festival
Článek

Téměř čtyřletý africký slon Abú zaútočil na ošetřovatele v momentě, kdy Kohl své svěřence sprchoval. Muž utrpěl vážná vnitřní zranění v oblasti břišní a zlomeninu lebeční kosti. Samec na něj totiž pravděpodobně i šlápl.

Napadený zemřel na místě. Přivolaní lékaři mu již nedokázali pomoci. Ošetřili jeho kolegu, který utrpěl vážný psychický otřes.

Abú se narodil ve vídeňské zoo v dubnu 2001. Váží 1,6 tuny. Jeho příchod na svět důkladně sledovala média. Stal se totiž prvním mládětem svého druhu v Evropě, jehož donosila samice po umělém oplození. Kohl se o mládě staral od prvních dnů.

Zaměstnanec zoo uvedl, že Abu špatně snášel odloučení od matky. "Choval se jako chuligán," řekl na jeho adresu Harald Schwammer.

Za poslední tři roky jde už o druhý tragický případ ve vídeňské zoologické zahradě. V březnu 2002 tam zemřela po napadení jaguáry jednadvacetiletá žena, která šelmám připravovala potravu. Tehdy vyšetřování ukázalo, že nebyly uzavřeny dveře bezpečností klece oddělující nebezpečná zvířata od ošetřovatelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám