Hlavní obsah

Opilého pasažéra vysadil pilot na písečný ostrov

Právo, roš, bt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na písečný ostrůvek Porto Santo nedaleko Madeiry vysadil v úterý kapitán airbusu společnosti Monarch Airlines opilého dovolenkáře, jenž urážel posádku a pak 210 spolucestujících a nebyl k utišení. Napsal to britský list The Daily Telegraph (DT). Výtržník tak stráví Silvestr na portugalském ostrově pokrytém dunami a bez pravidelného leteckého spojení.

Článek

Aby se dostal buď na Kanárské ostrovy, kam měl namířeno, nebo zpět do Británie, musí absolvovat dvouapůlhodinovou plavbu trajektem na ostrov Madeira. "S námi rozhodně nepoletí," prohlásila zástupkyně společnosti. Ve chvíli, kdy se pilot rozhodl k vysazení zpupného pasažéra, už do cíle letu chybělo jen 45 minut.

Počin kapitána si ale i přes čtyřhodinové zpoždění pochvalovali i pasažéři. Opilci letícímu z Manchesteru hrozí, že bude muset uhradit náklady spojené s neplánovaným přistáním, jež letecká společnost odhadla na "mnoho tisíc liber".

Podle listu DT obývá Porto Santo asi 4000 lidí a do historie se zapsal snad jen tím, že tam mořeplavec Kryštof Kolumbus potkal svou budoucí ženu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám