Hlavní obsah

Norská studentka obvinila pařížské hasiče ze skupinového znásilnění

Šestice pařížských hasičů čelí podezření ze skupinového sexuálního napadení 20leté norské studentky. Ta tvrdí, že měla v noci na sobotu po náhodném setkání v baru dobrovolný styk s jedním z jejich kolegů, avšak poté do místnosti přišli ostatní a znásilnili ji. Muži ve věku 23 až 35 let byli o víkendu vzati do vazby, obvinění proti nim ale zatím vznesena nebyla, informovala francouzská média.

Foto: Profimedia.cz

Francouzská policie (ilustrační foto)

Článek

Podezřelí v pondělí předstoupili před vyšetřovacího soudce a ten nařídil jejich propuštění. Muži jsou však vedeni jako takzvaní zúčastnění svědkové. Tento specifický status je podle deníku Le Figaro jakýmsi mezistupněm mezi obyčejným svědkem a obviněným. Vyšetřující soudci tak zřejmě dosud nemají dostatek důkazů na předběžné obvinění, vysvětluje agentura AP.

Mladá Norka se podle všeho s hasiči potkala nad ránem v baru, kde byla se dvěma kamarádkami. Skupina požárníků v pátek večer zapíjela odchod jednoho člena jednotky, uvádí Le Figaro. Kolem čtvrté hodiny ranní studentka s jedním z mužů odešla na požární stanici jihopařížské čtvrti Plaisance.

V této fázi se podle deníku výpovědi obou stran začínají rozcházet. Studentka uvedla, že měla s hasičem dobrovolný sex, avšak následně přišli jeho přátelé, kteří s ní měli styk proti její vůli. Kolik přesně mužů v místnosti bylo, si prý nepamatuje, protože tam byla tma. Norka se poté zavřela na záchodě, kde ji v slzách a otřesenou našly její kamarádky, které mezitím na hasičskou zbrojnici dorazily také.

Mluvčí pařížských hasičů Gabriel Plus v sobotu řekl deníku Le Parisien, že skupině podezřelých bude kvůli usnadnění vyšetřování pozastavena činnost. „Jestli se podezření ze znásilnění potvrdí, projevíme maximální ráznost,” dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám