Hlavní obsah

Německý vrah avizoval masakr na internetu

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Winnenden
Aktualizováno

Tim Kretschmer, který ve středu v německém Winnendenu napadl svou bývalou školu, kde zabil devět studentů a tři učitelky, a následně z místa ujel, přičemž po cestě dál vraždil, svůj čin avizoval na internetu. Na tiskové konferenci to uvedli vyšetřovatelé.

Článek

Kretschmer záměr způsobit krveprolití oznámil na diskuzním fóru. „Mám toho dost. Mám po krk tohoto hrozného života. Nikdo neví, čeho jsem schopen. Zítra půjdu do školy na řežbu. Možná mi to projde. Zítra o mně uslyšíte. Poznamenejte si jméno místa: Winnenden,“ napsal.

Na druhý den se vydal zabíjet. Jeho přičiněním zemřelo celkem 15 lidí. [celá zpráva]

Poté, co byl ve městě Wendlingen, kam prchl v ukradeném autě, policií střelen do nohy, spáchal sebevraždu.

Policie v domě Kretschmera nalezla 15 střelných zbraní. Patřily jeho otci, který na ně měl povolení. Podle německých zákonů však má majitel povinnost zajistit, aby k jeho zbraním neměl přístup nikdo bez licence. Chlapcova otce by tedy mohlo čekat stíhání.

Pistole, kterou použil sedmnáctiletý Tim Kretchmer při masakru.FOTO: Reuters

Ředitel místní policie Ralf Michelfelder uvedl, že mladík plánoval školu Albertville-Realschule terorizovat déle. "Pouze" tři třídy napadl jen díky duchapřítomností učitelů, kteří pozamykali učebny, a také včasnému příjezdu policistů, kteří po něm hned po příjezdu stříleli. Policie ve škole nalezla šest desítek nábojnic z Kretschmerovy beretty.

Vývoj událostí:
Kretschmer vstoupil do své bývalé školy Albertville-Realschule ve Winnendenu okolo 9:30 hodin.
Spustil náhodnou střelbu, přičemž zabil devět žáků a tři učitelky.
V 9:33 je přivolána policie. S jejím příjezdem ke škole útočník prchá. Před psychiatrickou klinikou cestou zastřelil dalšího člověka.
V centru Winnendenu ukradl auto. Řidiče později nechal odejít.
Úřady zmobilizovaly tisíc policistů a k nalezení útočníka je nasazena také helikoptéra. Škola byla mezitím evakuována a v ulicích se vztyčují zátarasy.
Kreschmer ujíždí do 40 kilometrů vzdáleného Wendlingenu, kde se zabarikádoval v autosalonu. Zabil dva kolemjdoucí a dva policisty zranil.
Asi hodinu po poledni útočník při přestřelce s policisty umírá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám