Hlavní obsah

Německému kanibalovi hrozí trest za vraždu

BERLÍN

Před soudem v německém Frankfurtu nad Mohanem začal ve čtvrtek obnovený proces s Arminem Meiwesem, známým jako kanibal z Rotenburgu. Meiwes v roce 2001 zabil a částečně snědl svého známého.

Článek

Čtyřiačtyřicetiletý Meiwes byl odsouzen k osmi a půl letům vězení za zabití. Státní zástupce se ale proti rozsudku odvolal, považoval jej za příliš nízký. Meiwes ve čtvrtek přišel k soudu odpočinutý a žertoval se svými právníky.

Obžaloba žádá, aby byl čin hodnocen jako vražda. Meiwesovi obhájci namítají, že Meiwes jen vyhověl přání své oběti.

Spolkový soudní dvůr původní prvoinstanční rozsudek zrušil a v obnoveném procesu bude muset soud detailněji posuzovat okolnosti činu a Meiwesovy motivy. Obžalovanému znovu hrozí, že jeho čin zhodnotí soud jako vraždu a udělí mu vyšší trest. Státní zástupce žádá doživotí.

Meiwes se seznámil s dvaačtyřicetiletým berlínským inženýrem, homosexuálním Berndem Brandesem přes internet, když hledal muže, který chce být zabit a sněden. Oba se setkali, při činu Meiwes Brandese omámil, odňal mu část genitálií, které společně pojídali a nakonec Brandese, už v bezvědomí kvůli ztrátě krve, zabil.

Kanibal, ale ne blázen

Jeho obhájci tvrdili, že šlo o zabití na přání oběti. Státní zástupce ale namítá, že Meiwes naplňoval své sexuální fantazie a čin natáčel na video, aby se na něj později mohl dívat. Tuto skutečnost, která prý dokazovala zájem pachatele na činu, prý prvoinstanční soud v Kasselu pominul. Proces má trvat do letošního března.

Meiwes dříve uvedl, že fantazie o pojídání lidí jej pronásledují od dětství. Podle psychiatrů je přinejmenším průměrně inteligentní Meiwes duševně zdráv a je schopen posoudit okolnosti svých činů.

Reklama

Související témata:

Související články

Berlínský kanibal dostal u soudu 13 let

Soud v Berlíně v úterý poslal na 13 let do vězení muže (41), jenž zabil svého homosexuálního přítele (33). Část jeho tělesných orgánů si nechal v ledničce....

Německo otevírá další případ kanibala

Před Zemským soudem v německé Koblenci byl obnoven proces se šestadvacetiletým elektrikářem, který měl zavraždit, rozčtvrtit a částečně sníst svou sestřenici...

Výběr článků

Načítám