Hlavní obsah

Němec podezřelý z vraždy Češky odvolal doznání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRAUNSTEIN/BERLÍN

Před soudem v bavorském Traunsteinu začal ve čtvrtek proces s řidičem kamiónu, který je obžalován z toho, že v letech 1999 a 2000 znásilnil a zavraždil dvě stopařky - Češku a Rakušanku. Obžalovaný před soudem odvolal svá přiznání a popřel, že by měl s vraždami žen cokoliv společného. Policie muže dopadla v roce 2003 a on se nejprve k činům přiznal.

Článek

V pozdějších výsleších přiznání ale relativizoval a dnes vraždy i znásilnění popřel. Jednatřicetiletou ženu z Plzně prý nejprve vzrušil, když s ní však chtěl souložit, začala se zdráhat, ale nebránila se. "Neznásilnil jsem ji, jen jsem ji přemluvil," prohlásil.

Pak ji prý vysadil na nádraží, s její vraždou prý nemá nic společného. Mladá žena byla nalezena 1. května 1999 na parkovišti Gletschergarten na dálnici A93 směřující z Německa do Rakouska. Její identitu se podařilo odhalit jen díky tomu, že v sousedním Rakousku našel zaměstnanec železnice kabelku oběti.

Pachatel se původně přiznal, že ji vzal jako stopařku do kamiónu v noci z 29. na 30. dubna 1999 v Itálii na Brennerské dálnici. Kamión pak pokračoval přes Alpy na vagónech Ro-la do Německa. Řidič se doznal, že tam ji znásilnil a uškrtil. Tělo schoval do spací kóje auta a dojel s nákladem na místo určení. Teprve o 15 hodin později, když se s novým nákladem vracel do Rakouska, vyhodil mrtvolu do roští vedle odpočívadla.

Měl prý těžké dětství

Stejně tak popřel i znásilnění a vraždu devatenáctileté Rakušanky z Tyrol, kterou vezl o rok a půl později. Dnes uvedl, že stopařka se bála pronásledování dvou cizích mužů, kteří jeli za jeho kamiónem až na parkoviště v jižních Tyrolích. Přiznal, že dívce zabránil, aby vystoupila a krátce poté prý mladá žena na sedadle spolujezdce zkolabovala.

Obžaloba tvrdí, že Rakušanka nastoupila do auta u Innichenu v jižním Tyrolsku. Když ji chtěl muž znásilnit, začala se bránit, a on ji prý proto uškrtil. I s touto mrtvou jel až do Milána, kde převzal nový náklad a na cestě do Benátek ji vyhodil do příkopu. Kvůli sexuální vraždě dívky byl odsouzen její známý, který strávil více než dva roky ve vězení.

"Řekněte své ženě, aby na chvíli odešla, a konečně se přiznejte," naléhal dnes na obžalovaného státní zástupce. Manželka prý stojí při něm. Svůj vztah k ženám muž popsal jako obtížný; těžko prý navazoval vztahy. Odvolával se i na těžké dětství. Jeho otec prý spáchal sebevraždu, když mu byly tři roky. Vynesení rozsudku je plánováno na 13. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám