Hlavní obsah

Němci evakuovali z Wu-chanu přes 120 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé vojenské letadlo s více než 120 lidmi na palubě v sobotu odletělo z čínského města Wu-chan, odkud se šíří nový typ koronaviru. Informovala o tom agentura DPA.

Foto: Emily Wang, ČTK/AP

Měření lidí přilétajících z Wu-chanu na pekingském letišti (ilustrační foto)

Článek

Mezi evakuovanými by mělo být podle dřívějších údajů asi 90 Němců a zhruba 40 občanů dalších zemí. Armádní Airbus A310 by měl kolem poledne dorazit na letiště ve Frankfurtu nad Mohanem. Poté lidé zamíří do karantény.

Vojenské letadlo s evakuovanými má v plánu mezipřistání v Moskvě. Podle německého ministra zahraničí Heika Maase není na palubě nikdo, u koho by se nový typ koronaviru prokázal, ani nikdo, u koho panuje podezření, že by se nakazil.

Koronavirem se v Německu nakazilo dítě

Evropa

Po přistání ve Frankfurtu všechny evakuované převezou do karantény. Dva týdny lidé stráví v kasárnách na letecké základně Germersheim ve spolkové zemi Porýní-Falc, asi 100 kilometrů jižně od Frankfurtu.

Přivezli ochranné obleky 

Do Wu-chanu vyrazilo letadlo jen s posádkou. Na palubě ale bylo na žádost Číny 10 000 ochranných obleků, které mají pomoci při boji proti šíření koronaviru.

Své občany už z Wu-chanu evakuovaly například Spojené státy, Japonsko, Británie či Francie.

Pětice Čechů se z Číny vrátí v neděli, oznámil Babiš

Domácí

Pětici českých občanů, kteří mají zájem o evakuaci z Číny, do Česka úřady přepraví ve spolupráci s Francií. Do Prahy by je měl v neděli dopravit z Bruselu vojenský speciál. Následně budou vyšetřeni v pražské Nemocnici Na Bulovce, pak stráví dva týdny v karanténě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám