Hlavní obsah

Nejmladší oběť koronaviru v Evropě: Šestnáctileté dívce selhaly plíce

Novinky, zkr
Paříž

Ve středu zemřela v nemocnici v Paříži teprve 16letá studentka Julie A. Dívka neměla žádné jiné zdravotní komplikace. Jedná se pravděpodobně o dosud nejmladší oběť koronavirové pandemie v Evropě, píše server listu The Daily Mail.

Foto: AP

Záběry z JIP v nemocnici v Paříži, kde se starají o těžké případy nakažených koronavirem

Článek

U Julie, která žila se svou rodinou v Longjumeau na jihu Paříže, se objevil před týdnem lehký kašel. O víkendu se její stav ale zhoršil, proto v pondělí navštívila praktického lékaře, který však diagnostikoval pouze dýchací obtíže.

O den později vyhledala ještě rodinného lékaře a následně pak byla převezena do nemocnice. Tam ve středu nemoci podlehla. „Selhaly jí plíce. Lékaři dělali vše, co mohli, ale už ji nebylo možné zachránit,“ popsala pařížským novinám její sestra Manon.

Varuje mladé

Ta se rozhodla příběh medializovat, aby varovala mladé lidi. „Musíme přestat věřit, že tento virus je nebezpečný jen pro starší lidi. Nikdo proti němu není neporazitelný,“ apeluje na mladší obyvatelstvo.

Španělsko dohnalo Itálii v počtu mrtvých za den, nakažení rychle přibývají

Koronavirus

Pohřeb Julie, která studovala střední školu, se uskuteční v pondělí. Z bezpečnostních důvodů se ho bude moci zúčastnit maximálně deset lidí.

Francie ve čtvrtek oznámila, že si nemoc Covid-19 vyžádala za posledních 24 hodin v zemi 365 životů. Celkový počet obětí se vyšplhal na 1696, jsou v něm ale započítána pouze úmrtí v nemocnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám