Hlavní obsah

Nehodu českého autobusu v Chorvatsku zavinil řidič, tvrdí vyšetřovatelé

– Karlovac (Chorvatsko)

Podle informací, které v uplynulých šesti dnech shromáždilo a v pátek v 17:00 oznámilo státní zastupitelství v chorvatském městě Karlovac, lze dospět k závěru, že sobotní vážnou nehodu na chorvatské dálnici A1 u zavinil řidič českého autobusu. Informoval o tom server chorvatského deníku Slobodna Dalmacija.

Foto: ČTK/AP

Chorvatský policista ohledává místo tragické nehody českého autobusu.

Článek

"Z provedených důkazních úkonů a ohledání místa podle zastupitelství vyplývá, že k dopravní nehodě došlo tak, že autobus, který jel od Záhřebu směrem k moři, sjel vlevo přes vedlejší jízdní pruh a bez jakékoli reakce řidiče, bez zatáčení nebo brzdění, narazil do kovových svodidel a kovového sloupu," uvedl server.

Vzhledem k tomu, že český řidič při nehodě zahynul, není podle chorvatského státního zastupitelství možné zahájit trestní stíhání.

V zájmu zjištění příčiny neštěstí bylo především provedeno ohledání místa neštěstí, byli vyslechnuti svědci, odborně se posoudil technický stav vozidla, provedla se pitva zemřelých a toxikologická analýza, dodal server chorvatského deníku.

Řidič při havárii zahynul společně se sedmi cestujícími, zatímco dalších 43 osob bylo zraněno. Pitva obětí podle chorvatského serveru 24sata.hr prokázala, že příčinou smrti všech osmi lidí byla zranění utrpěná při nehodě. Je tak zřejmě vyloučena možnost, že řidič dostal za volantem infarkt.

Poslední zranění pasažéři autobusu se vrátí zpět do České republiky v sobotu. Do Chorvatska pro ně odletí armádní speciál.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám