Hlavní obsah

Na rekordní výhru je možné vsadit i na Slovensku

Novinky, Ivan Vilček, Právo (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

V maďarské sázkové hře Lottó čeká na výherce jackpotu tento týden pohádkových 4,13 miliardy forintů (asi 514 miliónů korun). Někteří podnikavci začali přijímat tikety Lottó už i na jihu Slovenska.

Foto: E-MINCE.cz
Článek

"Ušetříme hráčům cestu," říká zaměstnanec malé sběrny ve městě Šamorín. Organizátoři domácích sázkových her však považují tento postup za protizákonný. Podle nich se na Slovensku mohou hrát pouze státem schválené sázkové hry a maďarské Lottó je hra jiné země.

Našli se však další podnikavci, kteří na Slovensku rozdávají tikety Lottó svým známým a sousedům. Následně je vyplněné odvážejí hromadně do Maďarska, samozřejmě, za poplatek. Tam je podají a potvrzené je vrátí sázkařům. V sobotu večer pak všichni napjatě sledují veřejnoprávní Maďarsku televizi, která losování vysílá v přímém přenosu. Všichni doufají, že výhru, která je stále nejvyšší v Evropě, získají právě oni.

Sázková kancelář přímo u hranic

Také maďarská akciová společnost Szerencsejáték, které hru Lottó provozuje, vyšla slovenským sázkařům vstříc. Aby obyvatelé Košic a okolí nemuseli cestovat až do obce Hidasnémeti, kde je první sběrna Lottó, postavili přímo u hranic mobilní sázkovou kancelář umístěnou v obytném vozu. Tvoří se před ní dlouhé fronty především před víkendem.

Podle maďarských médií ani v případě, že by tuto částku získal příští týden jediný hráč, nestal by se nejbohatším Maďarem. Částka 4,13 miliardy forintů by však stačila na vstupenku mezi pět nejbohatších Maďarů. Výhru však může získat také občan jiného státu.

Reklama

Související články

Miliardový jackpot v Maďarsku dál roste

Astronomická částka, o kterou se hraje v maďarské hře Lottó, se po sobotním tažení opět navýšila. Rekordní jackpot 3,7 miliardy forintů totiž ani tentokrát...

V Maďarsku miliardový jackpot opět nepadl

Na výherce jackpotu v maďarské sázkové hře Lottó už čeká pohádková částka 4,130 miliardy forintů (přes půl miliardy korun). Ani v sobotu totiž nikdo nevyhrál....

Výběr článků

Načítám