Hlavní obsah

Na dně protržené přehrady v Rusku našli zlatý poklad

Nečekanou dohru má sobotní neštěstí v ruském Krasnojarském kraji, kde při protržení přehrady zahynulo 15 lidí a dalších pět se pohřešuje. Podle ruských vyšetřovatelů v jednom z objektů, původně zatopených kvůli stavbě přehradní nádrže, byl nalezen uzamčený sejf s 18 kilogramy zlata. Přehrada postavená bez povolení byla součástí zlatých dolů společnosti Sibzoloto.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při protržení hráze v Rusku zemřelo 15 lidíVideo: RUSSIAN MINISTRY OF EMERGENCY SITUATIONS, Reuters

 
Článek

Nádrž zadržovala vody řeky Sejba u obce Ščetinkino, asi 200 kilometrů jižně od města Krasnojarsk. Po protržení hráze záchranáři při pátrání po obětech prohledali pět původně zatopených objektů, z nichž část sloužila jako ubytovna horníků.

Na Sibiři se protrhla přehrada, deset lidí zahynulo

Evropa

V jedné z polorozpadlých budov objevili sejf s devíti vakuovými schránkami se zlatem a dalších 14 zapečetěných kontejnerů se zlatým koncentrátem. Jak se sejf do objektu dostal a proč nebyl při napouštění nádrže odvezen, ruská média neuvádějí.

Věci se ujala centrální moskevská kriminální ústředna, která zadržela tři pracovníky dolu a obvinila je z obecného ohrožení. Zlato bylo podle agentury TASS zabaveno a výtěžek z jeho prodeje pokryje majetkovou újmu poškozených.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám