Hlavní obsah

Michael Jackson se dnes vydá policii

WASHINGTON

Popová hvězda Michael Jackson, na nějž vystavila kalifornská justice zatykač za "lascivní a nemravné chování k dětem mladším 14 let", se během čtvrtka sám vydá policii. Oznámila to v noci televizní stanice CNN s odkazem na zpěvákovo prohlášení.

Článek

Jackson se údajně nyní zdržuje v Las Vegas. Tam v posledních dnech natáčel hudební videoklip ke svému novému singlu, v němž účinkují mimo jiné tři děti.

Přímo z hudebních ateliérů zaslal prostřednictvím svého mluvčího prohlášení. "Obvinění proti mně jsou skandální a nepravdivá. Nikdy a žádným způsobem jsem neublížil dítěti. Tyto nespravedlivé a zcela nepodložené výpady se před soudem ukáží jako neoprávněné," praví se ve zprávě.

Zpěvák poté oznámil, že se dnes odpoledne našeho času vrátí do Sant Barbary, kde "předloží důkazy o své nevině".

Odebrání pasu a kauce

Podle státního zástupce Toma Sneddona může být Jackson souzen za zneužívání více dětí. Média zatím informovala o případu 12letého chlapce, který se prý o podrobnostech opakovaného zneužívání ze strany Jacksona svěřil psychoterapeutovi.

Vyšetřovatelé odmítli uvést, kde a kdy mělo k údajnému sexuálnímu útoku dojít. Televize NBC a CNN spekulují, že zpěvák chlapce zneužil na svém ranči Neverland.

Prokáží-li se obvinění, hrozí zpěvákovi trest od tří do osm let vězení, a to za každý případ. Soud Jacksonovi zatím vyměřil kauci tři milióny dolarů (asi 90 mil. Kč), po jejímž složení může zůstat na svobodě. Odebral mu rovněž cestovní pas.

Dopady na kariéru

Televize CBS v noci na dnešek oznámila, že stahuje z programu zvláštní pořad s Jacksonem o jeho novém albu a odkládá jeho vysílání na neurčito. "S ohledem na závažnost vznesených obvinění se domníváme, že by bylo nevhodné v současnosti tento zvláštní pořad uvést. Učiníme tak, jakmile právní řízení skončí," uvedla CBS v prohlášení pro média.

Program měl být vysílán příští středu pod názvem Michael Jackson Number Ones za účasti Jennifer Lopezové a Quincyho Jonese. Michael v něm mimo jiné zpívá a tančí svůj nový hit One More Chance, jedinou novou skladbu na vydávaném albu Number Ones. Album má jít do prodeje příští středu.

Pozastavení hudebního návratu bezesporu výrazně zhorší Jacksonovu už tak komplikovanou finanční situaci. Podle některých informací jeho dluhy výrazně přesáhly čtvrt miliardu dolarů.

Michael Jackson

Od 4 let ohromoval jako nejmladší z bratrské skupiny Jackson 5. 

Prodej prvního alba Off The Wall (1979) se přehoupl přes 10 miliónů. Poté vyšla deska Thriller (1982), se 47 milióny prodanými kusy se stala komerčně nejúspěšnějším albem v pop-music: 7 cen Grammy.

Alba Bad (1987) se prodalo "jen" 25 miliónů kusů. Deska Dangerous (1991) už propadla. Vracel se rock.

Aféra okolo údajného sexuálního zneužití 13letého chlapce jeho kariéru prakticky zastavila, od Jacksona mj. sponzor Pepsi Cola. Vlažné odezvy se dostalo i albu Invictible (2001).

Pozapomenuté legendy vydávají největší hity - Jackson tak učinil letos, spolu s novým singlem s názvem One More Chance.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám