Hlavní obsah

Mexická armáda zadržela pět a půl tuny kokainu

MEXIKO

Mexická armáda zabavila pět a půl tuny kokainu. Drogu vojáci našli v letadle, které přiletělo z Venezuely. O pondělní operaci v noci na dnešek informovala mexická prokuratura.

Článek

Letoun z Caracasu byl zadržen na letišti ve městě Ciudad del Carmen ve státě Campeche u Mexického zálivu. Zatčeny byly tři osoby - dva Mexičané a jeden Venezuelan.

Kokain byl ukrytý v nákladovém prostoru letadla společnosti Fligh ze Spojených států, která se specializuje na charterové lety pro turisty. Letištním orgánům připadl podezřelý i ten fakt, že v letadle nebyli cestující, ačkoliv mělo jít o speciální let s turisty. Na palubě byl pouze pilot, který se dal na útěk, a druhý pilot, kterého se podařilo zatknout.

Několik minut poté přistál na letišti soukromý mexický stroj s dvěma Mexičany, kteří měli drogu přeložit. Oba muži, kteří měli narkotikum přepravit do Toluky (asi 60 kilometrů od mexické metropole), byli rovněž zadrženi.

Celá operace byla založena na spolupráci všech tří zainteresovaných zemí. Mexika, jehož území často slouží jako tranzitní pro pašování drog z Jižní Ameriky do Spojených států, dále Venezuely, odkud přiletělo letadlo a předešla jej hláška tamních oficiálních míst, a také USA, kde sídlí letecká společnost, v jejímž stroji byl kokain ukryt.

Reklama

Související témata:

Související články

Norsko zadrželo desítky kilogramů kokainu

Zásilku 190 kilogramů kokainu objevili ve středu norští celníci při rutinní kontrole lodi, která připlula z jihoamerického Surinamu. Je to vůbec největší...

V urně byl místo popelu kokain

Kolumbijští celníci v sobotu zadrželi půl kilogramu kokainu v urně, která měla obsahovat popel zemřelého. Urna měla odletět do Španělska.

U Kanárských ostrovů zadrželi tuny kokainu

Dva a půl tuny kokainu zadržela v úterý španělská policie na rybářské lodi poblíž Kanárského ostrova Tenerife. Zatkla přitom čtyři ruské občany a jednoho...

Výběr článků

Načítám