Hlavní obsah

Mečiar žádá za vystoupení v televizi peníze

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Bývalý slovenský premiér Vladimír Mečiar žádá za svá vystoupení v komerčních médiích honorář. Jak informovala zpravodajská televize TA3, Mečiar za účast v jejich diskusním pořadu už o honorář požádal prostřednictvím svého mluvčího. Nezveřejnila však o jakou částku si bývalý slovenský premiér řekl.

Článek

"Zvažte jaké jsou vaše možnosti v rámci honorářových zvyklostí, jak ocenit čas a přítomnost politika," uvedl mluvčí opozičního Hnutí za demokratické Slovensko (HZDS) Igor Žvach. Předseda HZDS tvrdí, že vychází z praxe běžné v zahraničí. Mediální experti a politici však s tímto názorem nesouhlasí.

"Je to kuriózní příklad, když politik nechce využít nabídky média a nechce komunikovat se svými voliči. Je to postoj nemravný, protože Mečiar je poslanec a předseda parlamentní strany, pobírá poslanecký plat, na který se mu skládají občané," domnívá se šéfredaktor deníku Pravda Petr Šabata.

Někteří vládní politici naznačili, že Mečiar může mít problémy se splácením úvěrů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám