Hlavní obsah

Matka údajně našla syna ztraceného při tsunami

Aktualizováno

Chlapce, který se ztratil jako malý, když v roce 2004 zasáhla Srí Lanku smrtící tsunami, vypátrala jeho matka po dlouhých letech hledání na východě ostrova. Uvedla to agentura DPA, jiné zdroje však její příběh zpochybňují.

Foto: Profimedia.cz

Následky tsunami na Srí Lance v roce 2004

Článek

Podle Abusy Siddiové bylo jejímu synovi Akramu Rizchánovi pět let, když tsunami 26. prosince 2004 spláchla jeho vesnici Káraitívu, asi 370 kilometrů východně od hlavního města Kolombo. Siddiová byla v té době v práci.

Hocha nejprve hospitalizovali v této oblasti, avšak pak ho adoptovala jedna rodina. „Pátrala jsem po synovi několik let, avšak nedařilo se mi ho najít. Požádala jsem prezidenta o pomoc a také jsem naléhala na policii,“ řekla matka novinářům.

Ve španělském vinařství poznali, jak vypadá vinná tsunami

Koktejl

Nakonec dostala informaci, že syna adoptovali, a tak se spojila s rodinou. Po testu DNA se matka po 16 letech znovu setkala se svým synem.

Tsunami zanechala po sobě na ostrově 38 tisíc obětí a zdevastované pobřeží, spousta životních osudů katastrofou stále ovlivněna a tak zpráva vyvolala na ostrově v Indickém oceánu malou senzaci.

Přihlásila se další žena, která tvrdí, že je chlapcova matka

Záhy poté, co zpráva v minulém týdnu oběhla celý ostrov, se však srílanskému Daily Mirroru přihlásila další žena. Nurul Išan Džunaidínová uvedla, že je jedinou Akramovou matkou.

Měl se prý narodit v roce 2001 a celý život prožil po boku matky. Džunaidínová uvedla, že to může doložit rodným listem a dalšími úředními dokumenty, které rovněž předala policii.

Důvodem, proč vyhledala úřady, je nežádoucí pozornost, které se po zveřejnění zprávy jí a jejímu synovi dostává. Jak se Siddiovák k chlapci dostala a z jakého to mohlo být důvodu, už Džunaidínová nevysvětlila.

Aljašku postihlo silné zemětřesení

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám