Hlavní obsah

Matka chlapce: Jackson olizoval synovi hlavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SANTA MARIA

Matka chlapce, který obvinil zpěváka Michaela Jacksona ze zneužívání, ve středu před soudem vypověděla, že zpěvák strašil rodinu a tvrdil, že všem hrozí smrt. Při jedné z cest letadlem prý byla svědkem, jak Jackson olizoval jejímu spícímu synovi hlavu. Jackson se s dnes patnáctiletým chlapcem sblížil před dvěma lety, když se hoch léčil na rakovinu.

Článek

Podle emocionální výpovědi matky se věci zdramatizovaly po odvysílání dokumentu Martina Bashira v Británii. Je v něm scéna, kdy Jackson drží hocha za ruku a přiznává, že spí s dětmi. Zpěvák pak rodinu přinutil natočit na jeho sídle Neverland video, které mělo jeho pověst očistit.

Po odvysílání dokumentu, ale matku a její děti zastrašoval, že je rodina v nebezpečí a hrozí jí smrt. "Říkal, že je Gavin v nebezpečí a že je třeba, abychom vystoupili na tiskové konferenci proti Bashirovi. Říkala jsem si, že je to milý člověk. Byla jsem jako houba, důvěřovala jsem mu," vypověděla matka.

Jackson přinutil rodinu odletět na Floridu na tiskovou konferenci, která se ale nekonala. Při zpátečním letu do Kalifornie, když zdánlivě všichni spali, se šla matka podívat do zadní sekce letadla, a spatřila Jacksona, jak líže jejímu synovi hlavu.

Jackson pak celou rodinu dopravil na Neverland a držel ji tam tak dlouho, dokud nesvolila natočit "očisťující" video. Dosud ho mohli vidět jen porotci.

Klíčové svědectví

Výpověď matky je považována za klíčové svědectví v případu. Jacksonovi hrozí v případě prokázání viny 20 let vězení. Obhajoba se pokoušela zpochybnit matčinu hodnověrnost a poukázala na její podvody s podporou v nezaměstnanosti. Matka ale využila svého práva a odmítla na otázky na toto téma odpovídat.

Rodina si podle obhajoby také držela malý byt, aby budila zdání, že je nemajetná. Většinu času však trávila v domě babičky chlapce.

Soudce zamítl argument obhajoby o zmatečném řízení a navrhl, aby obhajoba vznesla otázky k věrohodnosti matky v jiném svědectví.

"Prosím, nesuďte mne, nesuďte mne," volala matka dramaticky na porotce. Obracela se také na novináře i na Jacksona, který seděl bez hnutí v lavici. Vzlykala, lomila rukama a na zpěváka ukazovala prstem.

Reklama

Související témata:

Související články

V kauze Jackson má vypovídat i Culkin

Dětská herecká hvězda Macaulay Culkin, celosvětové proslulý postavou Kevina ve vánoční komedii Sám doma, bude s dalšími čtyřmi mladíky vypovídat v procesu...

Jackson byl ještě ve 32 letech panic

Stále nové pikantní podrobnosti ze života bývalého krále světové pop-music Michaela Jacksona vyplouvají na povrch při soudním procesu v kalifornské Santa...

Jackson: My vyhrajeme!

Šok zažili příznivci popové hvězdy Michaela Jacksona, kteří se v neděli sešli na party v hotelu Radisson v kalifornském městě Santa Maria, kde probíhá...

Výběr článků

Načítám