Hlavní obsah

Letecká přehlídka u sochy Svobody nabídla akrobacii i bojové letouny

V New Yorku se ve čtvrtek ráno místního času konala velká letecká přehlídka, které se účastnily přední americké a britské akrobatické týmy i dvoučlenný display team předvádějící nejnovější americké bojové letouny F-35 Lightning II. Nad řekou Hudson a sochou Svobody proletělo celkem 24 proudových letadel.

Záznam: Velkolepá letecká show v New Yorku s akrobatickými čísly i bojovými letounyVideo: Reuters

 
Článek

Představily se dvě přední americké akrobatické skupiny. Vystoupili Thunderbirds amerického letectva USAF, kteří využívají obratnosti stíhaček F-16, i námořní skupina Blue Angels létající na poslední verzi letadel Boeing F-18E Super Hornet.

Kromě nich se během desetiminutového programu objevila ve vzduchu i akrobatická skupina britského letectva Red Arrows létající na cvičných strojích Hawk.

Ve vzduchu se objevily i nejnovější americké bojové letouny páté generace F-35 Lightning II, které ukázal předváděcí tým. Bylo to vůbec poprvé, kdy se všechny tyto čtyři skupiny objevily naráz ve vzduchu.

K soše Svobody se letadla přiblížila ze severu. Nejdříve přiletěli námořní Blue Angels v těsné formaci, kdy byly konce křídel od sebe vzdálené méně než metr. Následovali je Red Arrows a dva stroje F-35. Přehlídku zakončili ve formaci delty Thunderbirds, kteří show u sochy Svobody předváděli už v minulosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám