Hlavní obsah

Letadlo muselo kvůli silným turbulencím nouzově přistát v Nevadě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo společnosti Delta Air na lince z kalifornského města Santa Ana do Seattlu muselo ve středu kvůli silným turbulencím nouzově přistát v nevadském Renu. Několik pasažérů utrpělo zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při silných turbulencích se v letadle mířícím do Seattlu zranilo pět lidíVideo: KOLO, Reuters/AP

 
Článek

Celkem se zranilo pět lidí. Dva cestující a jeden člen personálu museli být odvezeni do nemocnice, uvedla místní média.

Mluvčí federální letecké správy potvrdil, že let 5763 byl přesměrován do Rena a bez dalších komplikací přistál kolem 13:00 místního času poté, co posádka hlásila turbulence ve výšce okolo deseti kilometrů.

Národní meteorologická služba vydala varování před silnými turbulencemi nad Kalifornií a Nevadou ze středy na čtvrtek, které by mohly ohrozit leteckou přepravu. Příčinou byla velká bouře, která se pohybovala na západním pobřeží a do části Kalifornie přinesla silný vítr a sníh.

Podle fotografií a videa na twitterovém účtu jednoho z pasažérů bylo zřejmé, že na palubě způsobily turbulence chaos a nepořádek. Na podlaze letadla bylo plno rozházených věcí, nápojů a také kovové vozíky na jídlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám