Hlavní obsah

Letadlo japonských aerolinek zaplnil krátce před vzletem kouř

Nepříjemný zážitek si odnesli pasažéři dopravního letadla japonských aerolinek All Nippon Airways, které v pondělí krátce před vzletem z tokijského letiště Narita zaplnil kouř. Podle nejnovějších informací se jednalo o výpary způsobené únikem oleje z jednoho z menších motorů, píše britský deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 767 japonských aerolinek All Nippon Airways, ilustrační foto.

Článek

Na palubě letadla, které mělo namířeno do Hongkongu, se včetně palubního personálu nacházelo celkem 137 osob. Kvůli kouři, který Boeing 767 zaplnil asi deset minut po uzavření všech dveří, musela být celá posádka evakuována.

V souvislosti s inhalací kouře hlásilo nevolnost nejméně osm cestujících. Letecká společnost All Nippon Airways se k incidentu prozatím nevyjádřila.

Podle nejnovějších zpráv šlo o výpary způsobené únikem oleje z jednoho z menších motorů v zadní části letadla, které se do kabiny letadla dostaly prostřednictvím klimatizace.

Japonské ministerstvo pozemků, infrastruktury, dopravy a cestovního ruchu uvedlo, že na palubě letadla nebyly žádné známky požáru.

Let s označením NH809 měl z tokijského letiště Narita odletět v pondělí v 9:50 ráno tamního času. Podle oficiálních webových stránek letiště byl čas odletu přesunut na půl páté odpoledne.

Reklama

Výběr článků

Načítám