Hlavní obsah

Kubánská diplomatka bude vysvětlovat zatčení Houdové

Právo, nek

Kubánská chargé d'affaires v Česku Aymeé Hernándezová bude na ministerstvu zahraničí vysvětlovat důvody pondělního zadržení modelky Heleny Houdové a psycholožky Mariany Kroftové v Havaně.

Článek

V pátek to potvrdil Michal Bucháček z tiskového odboru ministerstva. Na jaké úrovni se schůzka Hernándezové s českou diplomacií uskuteční, ještě nebylo stanoveno.

Ministerstvo bude požadovat, aby kubánská představitelka vysvětlila také to, proč byl oběma ženám znemožněn kontakt s českým zastupitelským úřadem v Havaně, ačkoli o to opakovaně požádaly.

Česká miss z roku 1999 Houdová žije převážně ve Spojených státech, kde se věnuje modelingu a snaží se získávat finanční prostředky na pomoc dětem v mnoha zemích světa. Podle svých slov odjela na Kubu, aby zjistila, jak by mohla pomoci dětem také na tomto komunistickém ostrově.

Společně s Kroftovou ji ale zadržela kubánská tajná policie, načež obě strávily noc ve vazbě. Ženy byly propuštěny po 11 hodinách, když se písemně zavázaly, že se v zemi nezapojí do "protirevolučních aktivit".

Reklama

Související témata:

Související články

Topmodelka Houdová byla zadržena na Kubě

Miss ČR 1999 a modelka Helena Houdová byla podle svých slov v pondělí se svou přítelkyní, psycholožkou Marianou Kroftovou zadržena kubánskou tajnou policí,...

Výběr článků

Načítám