Hlavní obsah

Koronavirus potvrdili v Bavorsku

Německo potvrdilo první případ nákazy novým typem koronaviru, který se šíří z Číny. Informovala o tom v noci na úterý agentura DPA s odvoláním na bavorské ministerstvo zdravotnictví. Případ se objevil v okrese Starnberg u Mnichova. Další podrobnosti sdělí místní úřady v úterý ráno na tiskové konferenci v Mnichově, čas bude oznámen, uvedl list Süddeutsche Zeitung.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Německo hlásí první případ nákazy koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Pacient je podle bavorského ministerstva v dobrém stavu a izolován. Místní úřady se nyní snaží informovat lidi, kteří s nakaženým přišli do kontaktu. Podle místních úřadů je riziko šíření nákazy v oblasti malé, uvedla DPA.

Podezření na infekci koronavirem se dosud objevila i v dalších zemích sousedících s Českou republikou - na Slovensku a v Rakousku -, ale nepotvrdila se. Lékaři v Česku evidují několik podezření nákazy koronavirem, zatím se žádné nepotvrdilo.

Budovu nemocnice ve Wu-chanu jsme postavili za čtyři dny, chlubili se Číňané

Koronavirus

Nový typ koronaviru, který se od loňského prosince šíří z čínského města Wu-chan, si vyžádal ve světě nejméně 106 obětí a registrováno je na 4500 nakažených. Kvůli rostoucímu počtu nových případů zesilují státy po celém světě opatření proti šíření tohoto viru.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

Zaměstnanci berlínské nemocnice Charité připravují test na odhalení nového koronaviru 2019-nCoV.

Čínská vláda ve snaze zamezit přenosu koronaviru prodloužila do neděle volno v souvislosti s oslavami lunárního Nového roku, které začaly v sobotu. Úřady také vyzývají občany, aby zůstávali co nejvíce doma.

Podezření na koronavirus v Česku přibývá. U turisty na jihu Čech se nákaza nepotvrdila

Domácí

Británie, Německo, Španělsko a Austrálie v pondělí oznámily, že se snaží pomoci svým občanům opustit Wu-chan, který byl kvůli obavám z koronaviru uzavřen. Evakuaci svých státních příslušníků z Wu-chanu mají podle dřívějších zpráv v plánu i Spojené státy, Francie a Japonsko. Česká diplomacie jedná o možnosti návratu několika svých občanů, kteří mají o evakuaci zájem, se zeměmi Evropské unie, především s Francií.

Reklama

Výběr článků

Načítám