Hlavní obsah

Kbelík a ledová voda: Exprezident Bush podpořil kampaň

USA

K řadě slavných osobností, které si v uplynulých dnech vylily k pobavení mnoha uživatelů internetu kbelík s ledovou vodou na hlavu, se přidal i bývalý americký prezident George W. Bush, uvedla agentura AP. Připojil se tak ke kampani, která upozorňuje na vážné onemocnění jménem amyotrofická laterální skleróza (ALS).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

George W. Bush se nechal polít ledovou vodouVideo: President George W. Bush, Reuters

 
Článek

Právě poléváním vodou chtějí celebrity zvýšit povědomí o této chorobě a přimět své fanoušky, aby finančně přispěli na výzkum ALS.

Na videozáznamu, který Bush zveřejnil na své facebookové stránce, mimo jiné říká: „Nemyslím si, že je důstojné pro prezidenta, aby se poléval ledovou vodou, tak vám jen napíšu šek.” Vtom do záběru vstoupí jeho manželka Laura a kbelík s vodou na něj vylije. „Ten šek je ode mě, já si nechci zničit účes,” říká s úsměvem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Do kampaně se již zapojilo velké množství celebrit, které přispěly finančně a také zveřejnily své video, jak se polévají vodou.

Herec Charlie Sheen přijal výzvu po svém

Pravidlem vždy je, že každá osobnost nominuje někoho dalšího, kdo by měl výzvu přijmout a v kampani pokračovat. George W. Bush jako dalšího nominoval rovněž bývalého prezidenta Billa Clintona.

Ledovou sprchu již absolvoval například nejbohatší muž světa Bill Gates, fotbalista David Beckham či zpěvačka Lady Gaga.

Do kampaně se zapojil i fotbalista David Beckham

Amyotrofická laterální skleróza je neléčitelné degenerativní onemocnění nervového systému. Trpí jím například slavný britský astrofyzik a matematik Stephen Hawking.

Reklama

Výběr článků

Načítám