Hlavní obsah

Kanibal má být souzen za vraždu

Novinky, Jan Kovařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KASSEL

Prokuratura v německém Kasselu chce obžalovat kanibala Armina M. (41) z hesenského Rotenburgu z vraždy za to, že v březnu 2001 zabil a částečně snědl berlínského inženýra Bernda B. (42).

Foto: Martin Smrček

ilustrační foto

Článek

Napsaly to v úterý noviny Hessisch-Niedersächsiche Allgemeine s odvoláním na justiční kruhy, podle nichž by proces před tamním zemským soudem mohl začít v listopadu.

Kanibal oběť rozporcoval

Armin M. se po zatčení loni na podzim k činu doznal a také řekl, že některé části těla rozporcoval, dal do mrazáku a snědl je až později - například žebra nejdříve rozřezal okružní pilou a pak griloval na terase svého statku jménem Wüstefeld. Podle jeho advokáta nešlo o vraždu, ale o "zabití na objednávku", za které § 216 předpokládá odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let. Za vraždu hrozí obviněnému doživotní vězení. Německé právo nezná trest za kanibalismus. Advokát dále poukazuje na skutečnost, že Bernd B. se pachateli sám nabídl na internetových stránkách a že videozáznam z "hostiny před smrtí" také dokládá, že oběť s činem souhlasila.

Prokuratura naopak poukazuje na to, že Armin B. inzerátem na internetu lákal svou oběť, když napsal, že hledá "dobře stavěného muže k porážce". Obžaloba si nedovede představit, že by Armin M. mohl být například po třech letech vězení při dobrém chování propuštěn na svobodu. Podle prokuratury Armin M. jednal " z nízkých pohnutek" a také se cítil obětí podveden, protože Bernd B. se v internetu vydával za mladšího než byl. Kanibal se totiž podle přiznání chtěl seznámit s mladým mužem, protože "takové maso je měkčí".

Je nás v Německu kolem osmi set

Vyšetřovatelé konstatovali, že Armin M. usmrtil berlínského inženýra několika bodnými a řeznými ranami do krku, když předtím oba homosexuálně orientovaní muži spolu snědli část genitálií oběti. Podle listu Bild se zároveň pochlubil , že není sám, kdo je připraven k takovému jednání. "Je nás v Německu asi 800. Za sebe mohu říci, že bych nikdy nejedl ženu, protože ženy jsou důležité pro udržení lidského rodu. Mužské sperma lze zmrazit a po letech použít, ale ženy jsou pro udržení lidstava nenahradirtelné," řekl při vyšetřování. Jeho čin oslavují na internetu lidé podobného smýšlení - jsou tisíce těch, kteří žádají propustit obviněného. Německá média informovala, že na internetových stránkách lze nalézt přesný "návod k rozporcování lidského těla" a kuchařské recepty, jak toto maso před požitím zpracovat. Jako příklad pro šokovanou německou veřejnost je uváděn inzerát následujícího znění: "Hledám někoho, kdo mě porazí a sní. Myslím to vážně. Je mi 28 let. měřím 1,67 metru a vážím 61 kilo."

Šéf : Jsme šokováni

V práci u počítačové firmy v Kasselu vydělával Armin M. ročně 60 tisíc euro čistého (téměř dva milióny Kč). Byl tam údajně oblíben a jeho šéf prohlásil, že to byl vysoce inteligentní a pozorný muž a že všichni jsou šokováni. Podobně se vyjádřili jeho známí, kteří s ním deset dní před loňským zatčením oslavovali jeho narozeniny.

Znám byl také v jednom z okolních barů, kam se odvážil až po smrti své přísné matky. Podle majitelky nevěstince měl rád kolem sebe polonahé slečny, i když dal najevo, že ho více zajímají muži. "Byl naším štamgastem. Dal si u baru tři piva, pohladil naši kočku, sem tam poškádlil slečny, ale nic víc," prozradila novinářům dvaatřicetiletá majitelka podniku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám