Hlavní obsah

Jen co skončila vedra, napadlo v Rakousku 40 centimetrů sněhu

Vídeň
Aktualizováno

Po vlně veder nastal v Rakousku náhlý pokles teplot a v tamních horách napadlo o víkendu množství nového sněhu. Na měřících stanicích na hoře Sonnblick (3106 metrů nad mořem) a na horské chatě Rudolfshütte v jižní části země jej podle rakouského meteorologického institutu ZAMG v neděli leželo 40 centimetrů.

Foto: Windy.com

Sníh v Rakousku a Švýcarsku v neděli 26. srpna.

Článek

Sníh padal v polohách nad 1500 metrů nad mořem, uvedl server Inthesnow. Některé výše položené silnice ve spolkových zemích Tyrolsko a Štýrsko byly kvůli sněžení přechodně nesjízdné.

Sněžení vyvolala studená fronta, která se přesunula nad střední Evropu a ovlivňuje počasí i v Česku. V příštím týdnu by se ale mělo počasí vrátit k normálu odpovídajícímu tomuto období v roce.

První sníh napadl také ve Vilašských Alpách a i v lázeňském městě Bad Gastein. Východní Tyrolsko na jihovýchodě a Korutany na jihu země zasáhly zase prudké deště. Jižně od Salcburku spadlo během 24 hodin mezi pěti až deseti centimetry vody.

Studená fronta dorazila do Rakouska již ve čtvrtek. Přinesla silné deště, které způsobily záplavy, rozbíjely silnice a lámaly stromy. Přes pět tisíc lidí bylo odříznuto od okolního světa. Nejhorší situace byla ve spolkové zemi Salcbursko, přesně v místech Saalbach a Hinterglemm, ale také ve Viehhofenu a Maishofenu v regionu Pinzgau. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám