Hlavní obsah

Jeden z hlavních svědků proti Jacksonovi za mřížemi

SANTA MARIA

Jeden z hlavních svědků, který měl u soudu v kalifornském městě Santa Maria potvrdit sexuální zneužití chlapce zpěvákem Michaelem Jacksonem (46), je za mřížemi. V Las Vegas čelí obvinění ze čtyř ozbrojených loupeží. Christopher Eric Carter (25) pracoval pro Jacksona jako osobní strážce.

Článek

Z loupežných přepadení byl obviněn ve středu. Seznam jeho "prohřešků" čítá patnáct bodů. Nechybějí mezi nimi únos, omezování osobní svobody, loupež a vloupání.

Carter se do křížku se zákonem dostal opakovaně. Poprvé byl souzen v roce 2000 v Marylandu, a to kvůli drogovým deliktům. Tehdy trestu unikl. V srpnu 2002 začal pracovat pro Jacksona, jenž údajně o jeho minulosti nevěděl. Z jeho služeb odešel o rok později - za pár týdnů spáchal první loupež.

Překvapivý konec přelíčení

Právě Carter se měl stát klíčovým svědkem obžaloby. Právě on totiž potvrdil výpověď nyní patnáctiletého Gavina Arvizoa, že zpěvák nabízel dětem během letu alkohol.

Tvrdil také, že matka údajně zneužitého chlapce odjížděla nejméně jednou z ranče velmi rozzlobená, a to proto že ji zpěvák nechtěl vydat děti. Podle pozorovatelů je důvěryhodnost Cartera nyní značně otřesena.

Středeční stání mělo překvapivé vyvrcholení. Jednoho z hlavních obhájců - Briana Oxmana - stihl akutní žaludeční záchvat a musel být převezen do nemocnice.

Zpěvák trpí fyzicky i psychicky

Projednávání kauzy může zkomplikovat zhoršující se zdravotní stav obviněného. Jackson je na tom podle agentury Reuters velmi špatně fyzicky a psychicky. Stěžuje si mimo jiné na vleklé a urputné bolesti zad.

Zpěvák byl ve svém životě zapojen do 1500 soudních pří. Každou z dalších, jak tvrdí jeho blízcí, velmi těžce snáší.

Reklama

Související témata:

Související články

Svědek: Jackson bratra osahával ve spánku

Popíjení alkoholu, masturbace a sexuální nátlak - tak popsal v pondělí před soudem v americkém městě Santa Maria chvíle na ranči Neverland, který patří...

Jackson dorazil k soudu, hrozilo mu zadržení

Se zpožděním pětašedesáti minut dorazil ve čtvrtek večer SEČ k soudnímu slyšení zpěvák Michael Jackson. Soudce na něj před tím vydal zatykač. Podle advokáta...

Výběr článků

Načítám