Hlavní obsah

Jackpot v maďarském Lottó opět nepadl, výhra roste

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BUDAPEŠŤ

Jackpot v maďarské sázkové hře Lottó v sobotu opět nepadl a na jeho výherce tak čeká už pohádkových 5,075 miliardy forintů (přes 600 miliónů korun). V sobotu byla vylosovana čísla 1, 4, 8, 69, 74. Jak potvrdil ředitel akciové společnosti Szerencsejáték Rt László Somorai, tato částka bude výherci vyplacená celá, protože výhra je už zdaněná.

Foto: Jan Soukup

Forum Nová Karolina

Článek

V případě, že jackpot získá hráč ze zahraničí, bude mu výhra poukázána ve forintech na účet v některé z bank na maďarském území. "V Maďarsku platí devizová liberalizace, což znamená, že výherce může peníze vyvézt kamkoli do zahraničí. Stačí když na hraničním přejezdu ohlásí vývoz peněz na příslušném formuláři. Jiné povinnosti už nemá," dodal Somorai.

Mezi Českou republikou a Maďarskem platí dohoda o zamezení dvojího zdanění a proto by případný výherce z ČR nemusel částku zdanit ani doma. Jackpot se v Maďarsku hromadí už 37 týdnů a zvyšující se částka láká stále další hráče, aby zkusili štěstí. Zvyšuje se počet hráčů ze zahraničí, především ze Slovenska, Rumunska, Srbska a Rakouska.

Před několika týdny se tvořily fronty před sázkovými kancelářemi blízko hranic se Slovenskem jen o víkendech, ale teď stojí lidé v řadách už po celý týden. Někteří hráči se však poučili a využívají pětitýdenní tikety, aby si ušetřili cestu do Maďarska. Stále častěji podávají Slováci také tikety hromadně pro sousedy, známé a kolegy.

Na hraničním přejezdu u obce Rajka je neustálý pohyb automobilů a celníci současné dění označují novým slovem "lottóturistika".

Reklama

Související články

Maďarský jackpot opět odolal

Miliardový jackpot maďarské státní loterie Lotto opět odolal. Nikomu z tří miliónů sázejících se nepodařilo uhodnout správnou kombinaci a tak se příští týden...

Výběr článků

Načítám