Hlavní obsah

Izraelci zatkli atentátníka omotaného výbušninami

JERUZALÉM

Izraelská policie v úterý obklíčila a zadržela na dálnici před Jeruzalémem vůz pro podezření, že veze palestinského sebevražedného atentátníka k cíli jeho plánované akce. Podle policejních zdrojů byl zatčen Palestinec s pásem výbušnin na těle a dalších devět lidí v dodávce.

Článek

Jeden z očitých svědků akce Jonathan Danino v rozhlase řekl, že policie zastavila provoz na dálnici a z tlampačů se začalo ozývat: "Je to skutečná bomba!"

Na dálnici mezi Jeruzalémem a Tel Avivem vyrazily týmy záchranářů kvůli obavám, že by se Palestinci mohli pokusit nálože v autě odpálit. Pět kilogramů trhavin bezpečně zneškodnili pyrotechnici. Policie pátrá po případných dalších Palestincích, kteří by mohli být na cestě ke spáchání atentátu.

Zadržený sebevražedný atentátník je členem radikálního palestinského hnutí Islámský džihád a pochází z oblasti Džanínu na severu západního břehu Jordánu, upřesnila policie.

Izraelská policie i záchranné služby mají v těchto dnech vysokou pohotovost. Osmadvacátého března totiž budou Izraelci volit nový parlament. Lidová fronta pro osvobození Palestiny (PFLP) kromě toho přísahala Izraeli odplatu za svého vůdce Ahmada Saadata. Toho izraelští vojáci minulý týden zadrželi při útoku na věznici v Jerichu [celá zpráva], převezli ho na izraelské území a tamní vláda se netají záměrem postavit ho před soud.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám