Hlavní obsah

Indonéský ostrov Lombok postihlo další zemětřesení

Jakarta

Indonéský ostrov Lombok postihlo v neděli další zemětřesení, otřesy měly intenzitu sedm stupňů. Informovala o tom agentura Reuters s tím, že otřesy byly cítit i na sousedním ostrově Bali. Místní úřady v této souvislosti vydaly varování před přívalovou vlnou cunami, to ale po několika hodinách odvolaly.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé vybíhali v panice ven z budovVideo: Reuters

 
Článek

Agentura Reuters uvedla, že otřesy způsobily paniku mezi obyvateli a turisty, oba ostrovy jsou totiž oblíbeným místem pro dovolené. Oblast navíc postihlo zemětřesení i minulý týden, kdy si otřesy o síle 6,4 stupně vyžádaly téměř dvě desítky obětí a způsobily značné materiální škody. Několik stovek lidí po nich zůstalo až dva dny uvězněno na svazích místní sopky.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zemětřesení v Indonésii si vyžádalo nejméně 16 obětíVideo: Reuters

Ohnisko nedělního zemětřesení bylo v poměrně mělké hloubce asi deseti kilometrů, podobně jako 29. července, kdy měly otřesy ohnisko v hloubce asi sedmi kilometrů.

Lidé na Bali po otřesech vybíhali z hotelů, domů a restaurací, uvedla agentura Reuters. "Všichni hoteloví hosté běželi ven, tak jsem také utíkala na ulici," popsala události australská turistka. Dodala, že místní se snažili lidi uklidnit, aby nepropadali panice.

Reklama

Výběr článků

Načítám