Hlavní obsah

Havárie letadla v Mexiku: Zemřelo 13 lidí na palubě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Mexiku objevili trosky letadla, které v neděli zmizelo z radarů, když mířilo z amerického Las Vegas do severomexického Monterrey. Podle místních médií zahynulo všech 13 lidí na palubě. Co bylo příčinou pádu letounu, zatím není jasné. Vyšetřovatelé zatím nedorazili na místo neštěstí, uvedla v pondělí agentura Reuters.

Foto: Profimedia.cz

Letadlo startovalo z Las Vegas

Článek

Trosky letounu se nacházejí asi 208 kilometrů severozápadně od města Monclova v mexickém státě Coahuila. „Jde o hornatou oblast. Takže bude trvat trochu déle, než tam dorazí vyšetřovatelé,” uvedl zástupce místních úřadů Fernando Orta.

V soukromém letounu cestovalo deset pasažérů a tři členové posádky. Jak uvedl web FlightAware, šlo o letadlo typu Challenger vyrobené kanadskou společností Bombardier.

Na fotografiích, které zveřejnila místní mexická televize, byly vidět hořící trosky letadla rozeseté po zemi. Média informovala, že cestující letěli z Las Vegas, kde se v sobotu zúčastnili boxerského zápasu mezi Mexičanem Saúlem Canelem Álvarezem a Američanem Danielem Jacobsem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám