Hlavní obsah

Guvernér Schwarzenegger dal sbohem filmu

– LOS ANGELES
Novinky, Jan Horák, DPA

Pouhý den po svém volebním vítězství poslal Arnold Schwarzenegger fanouškům špatnou zvěst: jako kalifornský guvernér bude muset tvrdě pracovat a určitě nebude mít čas na natáčení filmů. Schwarzeneggerovo Goodbye Hollywoodu vyslovené ve středu v Los Angeles dokonce neznělo ani moc smutně.

Foto: Policie ČR
Článek

"Jsou důležitější věci než kráčet po červených kobercích a navštěvovat filmové premiéry," řekl akční hrdina, který již nechce bojovat jako "Terminátor", ale jako "Guvernátor". Samozřejmě, že svým výrokem vyvolal rozruch v Hollywoodu.

Schwarzeneggerovy role dostanou jiní

"Budeme se pana guvernéra samozřejmě ptát na jeho ideje pro čtvrtý díl Terminátora," prohlásil Dennis Higgins, mluvčí společnosti Intermedia Films. Produkční firma hodlá točit čtvrtý díl případně i bez Schwarzeneggera. "Arnolda samozřejmě nelze nahradit jiným hercem," dodal mluvčí. Podle něj by se potom role robota musela přepsat.

Až do Schwarzeneggerovy kandidatury na kalifornského guvernéra se s ním uvažovalo pro hlavní roli v roadkomedii "Big Sir". Nyní studio New Line nabídlo tuto roli Willu Smithovi (Men in Black), napsal filmový časopis Variety. Schwarzenegger byl kandidátem číslo jedna také pro remake sci-fi "Westworld" a pro nové pokračování "Barbara Conana". Oba filmy jsou však teprve v počátečním stadiu plánování, řekl mluvčí studia Warner.

Arnoldovi fanoušci se proto mohou těšit aspoň na jeho drobné role, které natočil předtím, než vstoupil do politiky. Krátce se například objeví v akční komedii "The Rundown" a ve filmu "Cesta kolem světa za 80 dní".

Volby rozdělily Hollywood

Schwarzeneggerovi kolegové z Hollywoodu se již během jeho volební kampaně drželi se svými vyjádřeními poněkud v pozadí, takže nelze ani po jeho volebním vítězství počítat s nějakým pohnutým loučením. Jako kandidáta jej podpořilo jen několik herců, mezi nimi Rob Lowe, Gary Busey a Dana Carvey.

Skutečné hvězdy, jako například Jack Nicolson, Barbra Streisandová, Pierce Brosnan a Warren Beatty se naopak obrátily proti němu. Na 40 filmových tvůrců se velkým inzerátem ve Variety obrátilo s výzvou k voličům, aby podpořili dosavadního guvernéra demokrata Graye Davise.

Po politice se vrátí k filmu

Schwarzeneggerovi však blahopřál filmový veterán Clint Eastwood, který sám vstoupil do politiky v roce 1996 a byl dva roky starostou v kalifornském městě Carmel. Herec a režisér popřál Arnoldovi "mnoho štěstí ve velké výzvě".

Schwarzeneggerovo volební období potrvá do roku 2006 a potom se může ucházet ještě o jeden čtyřletý mandát. Nejpozději ve 63 letech si bude muset hledat novou práci a tehdy by se opět mohl objevit před kamerami. Jeden z jeho fanoušků to již na internetové stránce thearnoldfans.com předpovídá: "Počítám s tím, že po jednom či dvou volebních obdobích zažije film velký Arnoldův návrat."

Anketa

Má Terminátor IV šanci na úspěch bez Arnolda?
ano, Terminátora budou lidi vždycky milovat
15,7 %
ano, lidé se na něj ale půjdou podívat jen ze zvědavosti
17,5 %
ne, úspěch Terminátora je spjat s Arnoldem
66,8 %
Celkem hlasovalo 217 čtenářů.

Reklama

Související články

Schwarzenegger vede nejbohatší stát Ameriky

Čtyřiapadesát procent voličů, kteří v kalifornských volbách hlasovali pro odvolání dosavadního guvernéra Graye Davise, odstartovalo politickou kariéru...

Výběr článků

Načítám