Hlavní obsah

Fico odpracoval noční směnu ve fabrice

Právo, ivi
Bratislava

Slovenský premiér Robert Fico (Směr-sociální demokracie) odpracoval noční směnu ve fabrice nedaleko Bratislavy. Chtěl tím podpořit návrh na zvýšení některých příplatků pro zaměstnance.

Foto: Facebook Roberta Fica

Slovenský premiér Robert Fico na noční směně

Článek

Osmihodinovou směnu absolvoval premiér u svářečky plastů, komponentů pro automobily v podniku IAC Group v logistickém parku Lozorno. Za směnu vyrobil 497 svařených lišt do dveří automobilů.

„Začátečníci vyrobí 300 až 350 kusů. Na to, že to dělal poprvé v životě, je 497 kusů slušný výkon,“ pochválil premiéra ředitel firmy Peter Žatkulák.

„Berte to ode mě jako projev nejhlubší solidarity k lidem, kteří pracují v noci,“ řekl Fico po ukončení směny. Podle premiéra je na Slovensku největší podíl lidí pracujících v noci ze všech členských zemí Evropské unie, kdy na nočních směnách pracuje až 240 tisíc lidí. Vláda proto navrhuje zvýšení některých příplatků pro zaměstnance.

„Jsou firmy, které poskytují příplatek ve výši 0,5 eura za hodinu. Navrhujeme zvýšení tohoto příplatku na 1,38 eura. Navrhujeme rovněž zvýšení příplatku za práci v sobotu a v neděli,“ konstatoval Fico.

Divadlo pro média?

Premiérův čin označil server aktuality.sk za ochotnické divadlo pro média, které by měl Fico nahradit plněním svých slibů.

„Snaha o zvýšení ceny práce, obzvláště v noci, je chvályhodná věc. Odpracováním noční směny však pro dosažení tohoto cíle premiér neudělal nic,“ konstatuje server ve svém komentáři.

„Pokud by kvalitně pracoval a naplňoval své politické cíle ve své funkci, nemusel by hrát divadlo na noční směně. Jako premiér pro podstatné přiblížení slovenské ceny práce evropským standardům neudělal nic,“ dodal server.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám