Hlavní obsah

Dzurinda zůstane v nemocnici i přes hrozbu bombou

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Lékařské konzilium v úterý rozhodlo, že slovenský premiér Mikuláš Dzurinda zůstane ještě nějaký čas v nemocnici, aby mohl se mohl intenzivně věnovat rehabilitaci. Původně měl být propuštěn už v úterý. Předseda vlády však má povolené vycházky kvůli neodkladnému pracovnímu programu.

Článek

Poprvé byl venku už odpoledne, ale večer se vrátí zpátky na lůžko ve Fakultní nemocnici v Bratislavě. Dzurinda se zúčastnil zasedání prezidia Slovenské demokratické a křesťanské unie, která připravuje kandidátku pro červnové předčasné parlamentní volby.

Ve čtvrtek Dzurinda v úřadě přijme britského premiéra Tonyho Blaira a v sobotu by měl odletět na oficiální návštěvu Spojených států. V pondělí by se v Bílém domě měl setkat s prezidentem Georgem Bushem.

Neznámý muž oznámil, že v nemocnici, kde premiér leží, je uložena bomba. Policie prohledala celý areál nemocnice se psy vycvičenými na hledání výbušnin, ale žádnou nálož nenašla.

Premiérův zdravotní stav je po sobotní operaci stabilizovaný. Spirálovitou zlomeninu pravé holeně utrpěl při lyžování v sobotu na severozápadě Slovenska.

Reklama

Související témata:

Související články

Dzurinda dostane berle a invalidní vozík

Slovenský premiér Mikuláš Dzurinda se po sobotní operaci zlomené nohy zotavuje ve fakultní nemocnice v Bratislavě-Ružinově. Lékaři možná ještě dnes rozhodnou...

Dzurinda asi za Bushem pojede i se zlomeninou

Slovenský premiér Mikuláš Dzurinda je odhodlán navštívit koncem týdne Spojené státy navzdory těžké zlomenině pravé nohy, kterou utrpěl v sobotu při lyžování....

Výběr článků

Načítám