Hlavní obsah

Dva chlapci znečistili vodu ve vodárně, v USA je soudí

– BLACKSTONE

Dva teenageři byli ve středu obviněni v massachusettském Blackstone z pokusu otrávit vodu. V pondělí přestříhali ostnatý drát a pronikli do vodárny. Na místě byl také nalezen dvacetilitrový kanystr, nebylo však zveřejněno, jaká látka se v něm nacházela a zda znečistila vodu.

Článek

Patnáctiletí chlapci mohli ohrozit třetinu z 9000 obyvatel města, nacházejícího se asi devadesát kilometrů od Bostonu, a čtyř dalších míst. Zadrženi byli, když o svém pokusu vyprávěli ve škole. Skončili ve vazbě.

"V tuto chvíli to policie považuje za vandalismus a ne za terorismus," uvedl policejní velitel z Blackstone Gregory Gilmore. Podle něj je ale nutné provést všechny testy, aby vyloučily, že jde o terorismus. "Jistě víme, že manipulovali s krytem ventilace a do nádrže s vodu se dostalo nějaké smetí," dodal.

Obviněni byli z ničení majetku, manipulace se veřejnou vodovodní sítí a znečištěním vody ve vodovodní síti, což jsou těžké zločiny, a ze vstupu na cizí pozemek. Jejich komplicka byla propuštěna. Obviněna byla jen ze vstupu na cizí pozemek.

Federální vyšetřovací úřad (FBI) se rozhodl případ nepřevzít. Pro jistotu ale byly zavřeny lázně a veřejné toalety. Studentům a školákům se rozdávala balená voda. To ovšem překvapilo některé obyvatele včetně čtyřicetileté ženy, která se znečištěnou vodu osprchovala: "Divím, že by to bylo tak zlý, pořád mi tluče srdce a chodím." Jiní obyvatelé však místním představitelům vyčítají, že je neupozornili dříve.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám