Hlavní obsah

Duel Trumpa s Bidenem cirkus? My jsme zdvořilí, ohrazují se cirkusáci

Právo, ROŠ

Úterní první prezidentská debata mezi Donaldem Trumpem a demokratem Josephem Bidenem si vysloužila označení nejostudnější slovní výměny mezi politickými lídry nebo ztrapnění Ameriky. Mnoho médií ji přirovnalo k cirkusu, což se ovšem dotklo skutečných cirkusáků.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Prezident Donald Trump při televizní debatě

Článek

Ti nechtějí být nijak spojováni s tím, co politici předvedli v úterý v Clevelandu.

Ve vysílání CNN shrnujícím střet republikánského obhájce Bílého domu s jeho vyzyvatelem na to se vší vážností upozornil moderátor Van Jones.

„Lidé o tom mluví jako o cirkuse, ale můj tým dostává e-maily od pracovníků cirkusů, v nichž upozorňují, že oni jsou naopak pozorní a zdvořilí, takže takové srovnání je chybné,“ sdělil divákům.

Debata Bidena s Trumpem vzbudila rozpaky, Trumpovi moc nepomohla

Volby USA

Republikánský prezident Donald Trump a jeho demokratický soupeř Joe Biden se v první debatě kandidátů před americkými prezidentskými volbami přeli o obsazení nejvyššího soudu, o přístupu k pandemii covidu-19, násilí kolem demonstrací v amerických městech, klimatické změně či o regulérnosti voleb.

Ale mnohem více než obsah výměn názorů debatu charakterizovaly ostré osobní výpady, urážky a skákání si do řeči, k němuž se uchyloval především prezident Trump. Podle agentury Reuters Trump svým překřikováním Bidena i moderátora Chrise Wallace porušoval předem domluvená pravidla a v podstatě znemožnil probírání politických plánů obou kandidátů.

"Tahle debata byla jako celá země," shrnul americký zpravodajský web Axios. "Všichni mluví. Nikdo neposlouchá. Nikdo se nic nedozví. Je to binec," dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám