Hlavní obsah

Dron zachytil zkázu v Řecku

ČTK, zkr, Novinky
Atény

Nejméně 60 obětí si už vyžádaly lesní požáry, které v pondělí vypukly v okolí Atén. Přes 150 dalších lidí oheň zranil, řada z nich je v ohrožení života. Mezi zraněnými je i šestnáct dětí. Agentura AP zveřejnila videozáznam z dronu, který zachytil následky řádění živlu nad přímořskou obcí Mati, která byla požárem zasažena nejvíc.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na zcela spálenou obec Mati v ŘeckuVideo: AP

 
Článek

Záběry odhalují zcela spálené domy, zahrady a automobily. Úřady během noci evakuovaly přes 700 lidí, někteří se snažili před ohněm uprchnout po moři. Podle posledních informací už ale mají hasiči požáry pod kontrolou.

„Mluvčí požární služby Atén uvedla, že požáry v turistické oblasti Kineta, Mati, v okolí Rafiny a v Pendeli jsou na ústupu a v tuto chvíli je mají hasiči pod kontrolou,” citovala českou konzulku v Aténách Světoslavu Danešovou ČTK.

Řecký premiér Alexis Tsipras vyhlásil za desítky obětí, které nedaleko Atén zemřely, třídenní národní smutek. Pomoc Řecku už poskytl Kypr. Španělsko, Rusko a další země včetně ČR pomoc nabídly. Podle mluvčí ministerstva zahraničí Ireny Valentové ale aktuálně řecká strana pomoc nepožaduje.

Českých turistů v Řecku se podle cestovních kanceláří dotkl živel jen minimálně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám