Hlavní obsah

Česká turistka v Chorvatsku asi nezemřela na meningokoka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SPLIT/PRAHA

Laboratorní testy u mladé české turistky, která v pátek zemřela v Chorvatsku, neprokázaly přítomnost meningokoka. Uvedla to česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová. Dodala, že definitivní zprávu o příčině úmrtí české turistky očekává koncem týdne. Honcová také sdělila, že příčinou úmrtí dalšího českého turisty, který o víkendu skonal v Chorvatsku, byl infarkt.

Článek

"Laboratorní testy (u české turistky) přítomnost meningokoka neprokázaly... To však ještě neznamená, že to meningokok nebyl," uvedla Honcová, která je v pravidelném kontaktu se zástupci zadarské nemocnice a ústavem pro ochranu veřejného zdraví. Tam vzorky odebrané z těla třiadvacetileté dívky analyzují. Provádějí se ještě další testy.

Podle konzulky není žádný důvod k panice, neboť chorvatští lékaři ostatním lidem v kempu, kde k úmrtí došlo, předepsali účinná antibiotika.

Mladá Češka pobývala v kempu nedaleko Biogradu na moru. Do kempu, kde k úmrtí došlo, byl pak na žádost konzulky poslán epidemiolog a lékař, který vyšetřil všechny osoby. U nikoho se žádné zdravotní problémy neobjevily.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám