Hlavní obsah

Bush vyzývá protestující muslimy: Zastavte násilí

– WASHINGTON

Americký prezident George Bush ve středu vyzval k ukončení násilí, které vyvolalo otištění karikatur proroka Mohameda. "Odmítáme násilí jako způsob vyjádření nespokojenosti s tím, co může být zveřejněno ve svobodném tisku," řekl Bush ve Washingtonu po setkání s jordánským králem Abdalláhem II.

Článek

"Vyzývám vlády v celém světě, aby zastavily násilí..., aby chránily majetek, chránily životy nevinných diplomatů, kteří pracují v zahraničí pro své země," prohlásil Bush.

Také jordánský král zdůraznil, že protesty by měly být poklidné. Současně se ale vyjádřil proti všemu, co "útočí na city muslimů".

"S veškerým respektem ke svobodě tisku, je zapotřebí odsoudit vše, co hanobí proroka Mohameda...nebo útočí na city muslimů," prohlásil Abdalláh II.

Podle něj by ale ti, kdo chtějí protestovat, tak měli činit "důrazně a výmluvně a měli by vyjadřovat své názory mírumilovně". "Je zcela nepřijatelné, když vidíme protesty, když vidíme ničení a když vidíme násilí, především, když vede ke smrti nevinných lidí," dodal jordánský král.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám