Hlavní obsah

Bush prý bral kokain

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Nynější šéf Bílého domu George W. Bush údajně holdoval kokainu, a to i během pobytu v letním prezidentském sídle Cam Davidu v letech, kdy byl prezidentem byl jeho otec (1989-93). S odvoláním na novou biografii rodiny Bushů to v úterý uvedl na internetové stránce britský list The Daily Mirror.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační snímek (hudba v areálu Akátového domu)

Článek

"Bush bral kokain v Camp Davidu, když byl prezidentem jeho otec a to nejednou," citovala jeho bývalou švagrovou Sharon Bushovou autorka životopisné knihy Kitty Kelleyová. Bílý dům hned označil publikaci za snůšku výmyslů "diskreditovaných již před lety".

Další lidé, kteří Bushe znali, v knize tvrdí, že jako 26letý pilot Národní gardy na přelomu 60. a 70. let se rád vytratil, aby si zašlukoval marihuanu nebo si za toaletě holdoval kokainu.

Podle autorky začal Bush s pitím už na škole a pokračoval na Yaleově univerzitě. "Chudák George, nemohl si namlouvat holky, pokud nebyl namazaný,;" říká v knize bývalý spolužák Torberry George.

Bush připustil pití

Bush před volbami 2000 pod tlakem médií připustil, že kdysi pil, ale otázce, zda bral i drogy, se vždy vyhnul. Jeho poradce to však tehdy nepřímo potvrdil, když řekl, že nebral nezákonné drogy v uplynulých 25 letech (tedy od roku 1975).

Kandidát Bush k tomu prohlásil: "Řekl jsem Američanům, že jsem se před lety dopustil některých chyb. Poučil jsem se z nich a budu-li mít dostatek štěstí a stanu se prezidentem, vnesu do úřadu důstojnost a čest".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám