Hlavní obsah

Britská letiště již odbavují bez větších problémů

LONDÝN

Ve Velké Británii se začíná uklidňovat napjatá situace, která na ostrovech panuje po čtvrteční akci tamních policistů, kteří zabránili teroristickému spiknutí. Letouny směřující hlavně do Spojených států však mají stále menší zpoždění, nebo dokonce jsou jejich lety zrušeny.

Článek

Letecké společnosti v sobotu dopoledne uváděly, že situace na britských letištích se zlepšuje. V období silného prázdninového provozu se však nedá očekávat, že se vrátí zcela k normálu dřív, než za několik dní.

Společnost British Airways zrušila deset letů směrujících do Spojených států a 21 dalších spojů z londýnského letiště Heathrow. Z dalšího londýnského letiště Gatwick v sobotu neodstartuje deset vnitrostátních letů, měly by však být zachovány všechny spoje z tohoto letiště směřující na evropský kontinent. Londýnské letiště Standsted hlásí zrušení 30 spojů na odletu i příletu.

Zpožděné odlety se týkají především spojů do Spojených států, na kterých byla ve čtvrtek kvůli teroristické hrozbě zavedena nová přísná bezpečnostní opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám