Hlavní obsah

Bin Ládin žije a je v Pákistánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Slova pákistánského prezidenta Parvíze Mušarafa, který v pátek v New Yorku uvedl, že vše nasvědčuje tomu, že hlava al-Kajdá Usáma bin Ládin žije, podle CNN potvrzuje i sdělení vysokého amerického důstojníka v Afghánistánu.

Foto: Aleš Plevka

Starosta města Ing. Petr Janura a zastupitel Habartova Zdeněk Lorenc přestřihují pásku a tím uvádějí nové hřiště oficiálně do provozu.

Článek

Mušaraf své tvrzení zopakoval i při pondělní návštěvě v nizozemském Haagu. Reportérům sdělil, že výslechy zadržených členů teroristické sítě al-Kajdá a další důkazy nasvědčují tomu, že strůjce atentátů na Spojené státy z 11. září 2001 je naživu.

Když však byl dotázán na současné místo pobytu bin Ládina, odpověděl: "Nevím kde je. Přál bych si to vědět." Podle amerického generála Davida Barna, který velí koaličním jednotkám v Afghánistámu, jsou špičky al-Kajdá v Pákistánu.

"Máme poměrně malé důkazy o tom, že by šéfové al-Kajdá byli zde (v Afghánistánu). Ve vzdálených oblastech Pákistánu se totiž mohu cítit bezpečnější pod ochranou zahraničních žoldáků," citovala agentura Reuters Barna.

Reklama

Související články

Pákistánský prezident: bin Ládin žije

Pákistánský prezident Parvíz Mušaraf uvedl v New Yorku v noci z pátku na sobotu, že si je téměř jist, že Usáma bin Ládin žije. Popřel však, že by jeho...

Výběr článků

Načítám