Hlavní obsah

Berlusconi odmítá uznat porážku ve volbách

ŘÍM

Italský premiér Silvio Berlusconi nadále odmítá uznat svou porážku v parlamentních volbách, na jejichž výsledcích nic nezměnilo ani přepočítávání sporných hlasů. Opět navrhuje vytvoření velké koalice. Uvedl to v dopisu, který v sobotu otiskl list Corriere della Serra

Článek

V dopisu Berlusconi uvádí, že volby skončily "patem, v němž není vítězů ani poražených". Navrhuje krátkodobou koalici se svým protivníkem Romanem Prodim. Nabídky na spolupráci Prodi odmítá.

Berlusconi útočí na Prodiho, že nebyl odpovědný, když ohlásil vítězství a o svém protivníkovi řekl, že míní pokračovat v "extremistické linii", když Berlusconiho koalice brání zájmy a hodnoty 50 % voličů".

Již v pátek se Berlusconi označil za morálního vítěze voleb s poukazem na nejasnosti v hlasování. Přepočítávání sporných hlasů však mnoho nezměnilo, nebylo jich totiž osmdesát  tisíc ale jen pět tisíc, takže těsné výsledky platí.

Reklama

Související články

V italských volbách těsně zvítězila levice

V italským parlamentních volbách podle zpráv z úterý dopoledne těsně zvítězil blok Jednota Romana Prodiho. Těsnou většinu má nejen ve Sněmovně, ale i v Senátu,...

Výběr článků

Načítám