Hlavní obsah

Brit nevolal záchranku, aby nezdržoval lékaře. Zemřel doma sám

– Wrexham
Novinky, zkr

Jednou z obětí nákazy novým koronavirem ve Velké Británii je 47letý bankéř Tim Galley z Walesu. Vzhledem k tomu, že neměl žádné jiné zdravotní problémy, věřil, že vše proběhne hladce. Proto si nezavolal záchrannou službu, ani když se jeho stav začal zhoršovat. Nechtěl totiž zdržovat lékaře od ostatních pacientů. Po pár dnech zemřel sám doma, kam se uchýlil do izolace od okolí, napsal server britského Daily Mailu.

Foto: Prashant Waydande, Reuters

Ilustrační foto

Článek

U muže se první příznaky nákazy objevily v sobotu, kdy začal pociťovat lehké škrábání v krku. O dva dny později se přidala i horečka, takže se rozhodl, že nepůjde do práce a separuje se od své přítelkyně, o rok mladší Donny Cuthbertové.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Chtěl mě ochránit, proto jsem ho nemohla jít ani navštívit. Když se jeho stav pořád zhoršoval, žádala jsem ho, aby si zavolal sanitku. On mi ale pořád říkal, že je v pořádku, že nemá žádné jiné zdravotní komplikace a že záchranáři mají moc práce s jinými lidmi,“ popsala Cuthbertová.

Od pondělního večera jí přítel přestal odpovídat na zprávy a volání. „V úterý ráno jsem propadla panice. Poprosila jsem sousedy, kteří mají klíče od jeho bytu, aby ho šli zkontrolovat. Našli ho v posteli,“ dodala zdrcená Cuthbertová s tím, že stále myslí na to, že její láska zemřela v naprostém osamění.

Velká Británie hlásí zhruba 9500 potvrzených případů nákazy novým koronavirem. Nemoci podlehlo zatím 465 lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám