Hlavní obsah

Americký milionář: útoky 11. 9. organizovány z USA

VÍDEŇ

Americký multimilionář Jimmy Walter v rozhovoru pro rakouskou agenturu APA uvedl, že  v americké vládě byl člověk, který teroristické útoky z 11. září 2001 umožnil realizovat, pokud je sám dokonce neorganizoval.

Článek

Sedmapadesátiletý Walter vede již dlouho kampaň za nové vyšetřování tehdejších událostí. Jeho soukromé vyšetřování teroristických útoků přineslo prý "šokující fakta", která jsou v rozporu s oficiálními informacemi a se závěry zvláštního vyšetřovacího výboru amerického Kongresu. Walter, který do své kampaně investoval údajně již nejméně čtyři milióny dolarů (cca sto miliónů korun), dále tvrdí, že Amerika se stane terčem nových útoků ještě letos.

Dvojčata se nezřítila kvůli nárazům letadel

Tvrdí, že se jedna z budov Světového obchodního střediska nezřítila v důsledku požáru, ale po "kontrolované explozi". Někteří svědkové prý dokonce slyšeli výbuchy i ve výškových budovách střediska (dvojčatech) krátce před tím, než se zřítily.

Podobné ocelové stavby se ještě nikdy nezhroutily jen v důsledku požáru, dodává Walter, kterého na evropském turné doprovází několik dalších osobností přesvědčených o nutnosti nového vyšetřování útoků.

Kanadský dokumentarista Barrie Zwicker nebo americký novinář Griffin Tarpley například poukazují na podle nich nevysvětlenou otázku, proč proti útočícím letounům nezasáhla protivzdušná obrana.

Otázky okolo Pentagonu

Za krajně podezřelé označují také okolnosti útoku na Pentagon. První zveřejněné fotografie prý neobsahují žádné trosky letadla a způsobený kráter je mnohem menší než po pádu tak velkého stroje, jakým je Boeing 757. Podle nich prý byl Pentagon spíš zasažen raketou, a nikoli letadlem. Zveřejnění žádných dalších snímků však již Pentagon nedovolil.

Nově vyšetřeny by podle něj měly být i útoky v Madridu z loňského března. Walter si stěžoval, že jej americká média ignorují.

Reklama

Výběr článků

Načítám