Hlavní obsah

18 mrtvých při útocích v Kašmíru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KAŠMÍR

Sedm indických vojáků zemřelo v úterý ráno v 5.30 místního času při útoku muslimských teroristů. Incident, při němž zahynuli také čtyři atentátníci-sebevrazi, se odehrál v kasárna v indickém státu Kašmír, konkrétně ve městě Tanda ležícím asi 40 kilometrů severně od hlavního města státu Jammu.

Foto: Petr Štrympl

WERTEX na Útulku Festu 2012

Článek

Dva z teroristů překvapili stráže, když zaútočili na strojní a elektronické vybavení jednotky. Armádní zdroje tvrdí, že militantní muslimové nejprve hodili do tábora granáty a pak začali bez míření zběsile pálit, než se je podařilo zneškodnit.

Útok na poutníky

K přepadaní tábora došlo asi dvanáct hodin po útoku na hinduistický chrám v Bangange, vzdálené 60 kilometrů od Jammu, při kterém zahynulo nejméně sedm hinduistů a 38 dalších bylo zraněno. Podle oficiálních představitelů by počet obětí mohl narůstat.

Dvě silné nálože totiž otřásly společnou kuchyní, kde hinduističtí dobrovolníci zrovna rozdávali jídlo. Kuchyň leží na cestě k svatému místu, kam v současné době míří na 2000 poutníků.

K útoku se nikdo nepřihlásil, indičtí představitelé je však připisují jedné ze zakázaných militantních muslimských organizací.

Reklama

Výběr článků

Načítám