Hlavní obsah

Zdravotní stav Ariela Šarona se zhoršil

JERUZALÉM

Zdravotní stav bývalého izraelského premiéra Ariela Šarona, který se od lednového těžkého záchvatu mrtvice nachází v kómatu, se zhoršil. Jeho život však prý není ohrožen. Uvedly to v neděli zahraniční agentury s odvoláním na izraelské zdroje.

Článek

"V posledních dvou dnech se Šaronův zdravotní stav zhoršil," sdělila médiím mluvčí telavivské nemocnice Tel Hašomer, kde Šaron leží. Upřesnila, že se zhoršily funkce jeho ledvin a mozku. Dodala, že o situaci byla již informována pacientova rodina.

Dva bývalí poradci Šarona po rozhovoru se synem bývalého premiéra řekli, že Šaronův život v tuto chvíli přes nové komplikace není ohrožen, informovala agentura AP. Poznamenala, že poradci si nepřáli být jmenováni, protože nemají povolení k jednání s tiskem.

Osmasedmdesátiletý Šaron byl hospitalizován 4. ledna, kdy ještě jako šéf vlády utrpěl těžké krvácení do mozku. [celá zpráva] Od té doby se podrobil nejméně osmi operacím, ale stále nenabyl vědomí. V dubnu byl prohlášen za neschopného vykonávat funkce premiéra. Na jeho místo nastoupil jeho stranický kolega Ehud Olmert, který vyhrál březnové parlamentní volby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám