Hlavní obsah

V syrském Homsu byla objevena těla 47 zavražděných žen a dětí

– Homs • Aktualizováno

V syrském Homsu byla objevena těla 47 zavražděných žen a dětí. Uvedli to v pondělí představitelé opozice, které citovala televize SkyNews. Některé ženy byly údajně před smrtí znásilněny.

Foto: Reuters

Poničená čtvrť v syrském městě Homs

Článek

Těla 26 dětí a 21 žen byla objevena ve čtvrtích Karm al-Zajtun a al-Adavíja, uvedl syrský aktivista Hadí Abdalláh. "Některé děti byly zasaženy tupými předměty do hlav, jedna malá holčička byla zmrzačena a některé ženy byly před zabitím znásilněny," řekl aktivista.

Abdalláh dodal, že útoky byly podniknuty poté, co na domovy lidí ve městě zaútočili syrské ozbrojené síly a zločinci.

V neděli bylo podle opozice zabito celkem v Sýrii 108 lidí.

Syrská národní rada kvůli objevu těl žádá o svolání krizového zasedání Rady bezpečnosti OSN.

Syrská vládní média obvinila z masakru gangy teroristů, kteří unášeli obyvatele Homsu, zabíjeli je a natáčeli videa s mrtvými, aby zdiskreditovali vládu. "Ozbrojené teroristické skupiny unesli větší množství civilistů v Homsu a zabili a znetvořili jejich těla a nafilmovali je, aby záběry ukázali médiím," uvedla státní tisková agentura SANA.

V televizi promluvil i Fuád Sulejman, který tvrdí, že mu unesli bratrance: "Unesli ho před dvěma měsíci a žádali výkupné dva milióny syrských liber (cca 700 000 korun). Zabili ho, protože jsme nebyli schopni zaplatit." Pak ale také dodal: "Zabili ho, protože se odmítl zúčastnit demonstrací, byl pro vládu."

Reklama

Výběr článků

Načítám