Hlavní obsah

V Sýrii byl zabit další z velitelů an-Nusry

Damašek/Londýn

Neznámí ozbrojenci ve středu na severozápadě Sýrie zastřelili místního vůdce syrské odnože teroristické sítě Al-Káida. S odvoláním na opoziční aktivisty ze syrské exilové organizace SOHR, která dění v zemi sleduje z Londýna, to napsala agentura AFP.

Foto: Ammar Abdullah, Reuters

Bojovníci fronty Fronty an-Nusra napojené na Al-Káidu

Článek

Mělo se jednat o jednoho z vůdců fronty an-Nusra, který byl zabit spolu s dalším členem radikálního hnutí, když cestoval autem u města Aríhá v provincii Idlib.

SOHR již na začátku ledna hlásila, že v syrské provincii Homs přibývá cílených útoků na velitele místních povstaleckých skupin.

Od začátku prosince jich tam prý bylo zabito už dvacet, poslední obětí se stal 5. ledna abú Rátib Homsí, jenž velel homským oddílům radikální organizace Ahrár aš-Šám.

Oběťmi předchozích útoků bylo sedm velitelů fronty an-Nusra. Ahrár aš-Šám patří k velkým hráčům v Sýrii, podporují ji země Perského zálivu a také Turecko.

Podle SOHR není zcela jasné, kdo za těmito likvidačními akcemi stojí. Analytici se domnívají, že může jít o práci syrského režimu nebo ozbrojenců z hnutí Islámský stát, který an-Nusru považuje za své rivaly.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám