Hlavní obsah

V Jeruzalémě nožem zaútočily palestinské děti, oběť je v kritickém stavu

Jeruzalém
Aktualizováno

Třináctiletý židovský chlapec bojuje o život poté, co ho v pondělí odpoledne pobodali dva Palestinci ve věku 13 a 15 let. Starší z útočníků pak, než ho zastřelila policie, pobodal ještě pětadvacetiletého muže. Uvedl to v úterý list Jerusalem Post.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Izraelští zdravotníci odvážejí pobodaného v Jeruzalému ve čtvrti Pisgat Ze’ev.

Článek

Oba palestinští teenageři nejprve zaútočili v okupovaném východním Jeruzalému ve čtvrti Pisgat Ze’ev na třináctiletého židovského cyklistu.

„Oba teroristé opakovaně bodali chlapce do celého těla, než okolojedoucí řidič neutralizoval třináctiletého tím, že do něj narazil autem,“ řekl mluvčí policie Micky Rosenfeld. Útok však neskončil, dodal: „Druhý útočník pak, než ho zastřelila policie, poblíž pobodal 25letého Žida.“

Foto: Ammar Awad, Reuters

Zdravotníci odvážejí pobodaného muže v Jeruzalému.

V nemocnici skončily jak dvě pobodané oběti, tak mladší z útočníků, který byl sražen autem.

Policie v pondělí zaznamenala během šesti hodin tři útoky. O hodinu dříve palestinská žena pobodala příslušníka ochranky, který byl ve středně těžkém stavu převezen do nemocnice. Další příslušníci ochranky na ženu vystřelili a zasáhli ji. Zraněná skončila v nemocnici.

Ráno byl zastřelen podezřelý 18letý Palestinec u Lví brány v Arabské čtvrti, který vytáhl nůž, když ho chtěli členové ochranky zkontrolovat, přičemž jednoho bodl do prsního štítu.

Od poloviny září zemřelo při palestinských útocích 11 Izraelců. O život přišlo také 74 Palestinců, z nichž 47 byli podle policie útočníci. Zbylých 27 Palestinců zahynulo při střetech, které vypukly mezi demonstranty, již házeli kamení, a bezpečnostními složkami.

Reklama

Výběr článků

Načítám